O a tausamiga Buddhist taua i Taialani e faʻaaogaina moligao?

Taialani, ua lauiloa o le "fanua o le afe o Buddha", o se malo anamua ma le faitau afe o tausaga o le talafaasolopito o le lotu Puta.Thai Buddhism i le faagasologa o le atinaʻeina umi na maua ai le tele o tausamiga, ma i le tele o tausaga o tofi i le taimi nei, e mafai foi ona valaʻaulia tagata tafafao maimoa mai fafo e auai, o mai ma lagona le siosiomaga o tausamiga Thai!

 moligao o aso malolo

Aso Sefulu Afe Buddha

O se tausamiga o le taua faʻalelotu, o le Ten Thousand Buddha Festival e taʻua o le "Magha Puja Day" i Thai.

O le tausamiga masani a Puta i Thailand e faia i le aso 15 o Mati i le kalena Thai i tausaga uma, ma e suia i le aso 15 o Aperila i le kalena Thai pe a Bestie tausaga uma.

Fai mai le tala e faapea o le na faavaeina le lotu Buddhism, Shakyamuni, na ia faasalalauina le aoaoga faavae mo le taimi muamua i le 1250 arhat o le na otometi lava ona sau i le faapotopotoga i le aso 15 o Mati i le Bamboo Forest Garden Hall a le Tupu Magadha, o lea ua taʻua ai o le faapotopotoga ma le itu e fa.

O tagata Puta Thai e talitonu loloto i le lotu Buddhism Theravada latou te manatu o lenei faatasiga o le aso na faavaeina ai le lotu Puta ma latou faamanatuina ma le mamalu.

Songkran Festival

E masani ona ta'ua o le Vai-splashing Festival, Thailand, Laos, Saina's Dai ethnic gathering area, Cambodia's traditional festival.

O le tausamiga e 3 aso ma e faia i tausaga uma mai ia Aperila 13-15 i le kalena Gregorian.

O galuega autu o le tausamiga e aofia ai faifeau Puta o loʻo faia galuega lelei, taʻele, tagata e fetogi vai i luga o le isi, tapuaʻi i toeaina, faʻasaʻoloto manu, ma pesega ma siva taʻaloga.

Fai mai o Songkran na afua mai i se faiga masani a le Brahmanic i Initia, lea sa faia ai e le au soo se aso faalelotu i tausaga uma e taele ai i le vaitafe ma fufulu ese a latou AGASALA.

O le Songkran Festival i Chiang Mai, Thailand, e taʻutaʻua i lona mamalu ma le fiafia, e tosina mai ai le toʻatele o tagata tafafao maimoa i totonu ma fafo i tausaga uma.

sabha

Faia i tausaga uma ia Aukuso 16 o le kalena Thai, o le Summer Festival e lauiloa foi o le tausamiga o le tausia o le fale, o le Tausamiga o le Taumafanafana, o le Rain Festival, ma isi mea, o le tausamiga masani a Buddhist i Thailand, mai le au monike Initia anamua. ma nuns i taimi o timuga o le aganuu o le ola filemu.

E talitonuina o le tolu masina mai ia Aokuso 16 e oʻo ia Novema 15 o le kalena Thai, o tagata e masani ona faʻaleaga araisa ma iniseti vao e tatau ona nonofo i totonu o le malumalu ma suʻesuʻe ma talia taulaga.

Ua lauiloa foi o le Fagafulu i le lotu Buddhism, o le taimi lea mo tagata Puta e faamama ai o latou mafaufau, faaputuputu mea lelei ma taofi amioga leaga uma e pei o le inu, taaloga faitupe ma le fasioti tagata, lea latou te talitonu o le a latou maua ai le olaga atoa o le fiafia ma le manuia.

Moligaotausamiga

O le Thai Candle Festival o se tausamiga faʻaletausaga taʻitasi i Taialani.

E faʻaaogaina e tagata le gaʻo e fai ma mea mata mo le vaneina o le foafoaga, o lona amataga e fesoʻotaʻi ma le faʻamanatuga a le Buddhist o le Summer Festival.

O le Candlelight Festival e atagia mai ai le tausisia o tagata Thai i le lotu Puta ma le umi o tu masani o le lotu Puta e fesoʻotaʻi ma le aso fanau o Buddha ma le lotu Puta o le Fagafulu.

O se vaega tāua o le tausamiga a le lotu Puta o le Fagafulu o le foaʻiina atu lea o moligaʻo i le malumalu e faamamaluina ai Buddha, o lē ua talitonu e faamanuia ai le soifua o lē na foaʻi mai.

Aso Fanau o Buddha

Aso fanau Buddha Shakyamuni, aso fanau o Buddha, ua lauiloa foi o le aso fanau o Buddha, taele Buddha Festival, ma isi, mo le masina faaletausaga kalena Aperila valu, Shakyamuni Buddha na fanau i 565 TLM, o le Initia anamua Kapilavastu (lea Nepal) perenise.

Na fanau le tala ina ua tuu le tamatamailima i le lagi, se tamatamailima i le eleele, le eleele e lulu, Kowloon feanu vai mo le taele.

E tusa ai ma lenei aso fanau uma o Buddha, o le a faia e tagata Puta gaoioiga taele Buddha, o lona uiga, o le aso valu o le masina o le masina, e masani ona taʻua o le Buddha Buddha Festival, o tagata Puta o atunuu uma i le lalolagi e masani ona faamanatuina le aso fanau o Buddha e ala i le taele o Buddha ma isi. auala.

Le Tolu Treasures Buddha Festival

O le Sambo Buddha Festival o se tasi lea o tausamiga Buddhist tetele e tolu i Taialani, i tausaga taʻitasi i le aso 15 o Aokuso, o lona uiga, o le aso aʻo lumanaʻi le Thai Summer Festival, mo le "Asarat Hapuchon Festival", o lona uiga o le "August offer" o lona uiga.

Ua lauiloa foi o le "Three Treasures Festival" aua o le aso lenei o le aso lea na muai lauga ai se Buddha ina ua uma ona faamalamalamaina, le aso na ia maua ai le uluai soo Puta, o le aso na faaali mai ai le uluai monike i le lalolagi, ma le aso. pe a maeʻa le "ʻoa e tolu" a le aiga Puta.

O le uluai Three Treasures Buddha Festival e le faia le sauniga, i le 1961, na faia ai e le Thai Sangha se faaiuga e tuʻuina atu i tagata lotu Puta e faia le sauniga, ma o matagaluega a le malo o loʻo i ai le naunau o le tupu e aofia ai le tausamiga autu o le lotu Puta, tagata lotu Puta i le taimi atoa. le atunuu, o le a faia e le malumalu le sauniga, e pei o le tausia o mataupu, faalogo i sutras, usuina sutras, lauga, moligao ma isi.


Taimi meli: Au-07-2023